Ontvang jouw eigen zuurdesemstarter en begin het desemsprookje. De producten van Broodgodin zijn afkomstig uit Frankrijk of Limburg en worden verpakt met zorg bij de Zilvermeeuw 2. ~Bestellingen worden binnen vier dagen thuis bezorgd.~

Heerlijk Kaas-ui brood

Kaas-ui brood

Lekkerder in de zomer dan borrelen bestaat er niet toch? En hoe doe je dat beter dan met een heerlijke punt van dit knapperige kaas-ui brood? Wat is jouw favoriete drankje bij de borrel?

Kaas-ui brood

Kaas-ui brood

Broodgodin
Die lekkere krokante kaaslaag in combinatie met het zoete van de glazig gebakken ui. Je bakt hem eenvoudig binnen een paar uur! Geen gedoe, zo lekker uit de Dutch-oven!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 15 min
3 uur 45 min
Totale tijd 4 uur
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, brunch, Drankjes, Tussendoortje, voorgerecht
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 300 gram Gaia t65
  • 5 gram zout
  • 40 gram zuurdesem
  • 2 gram (optioneel voor een korte rijstijd) gedroogde gist
  • 200 mililiter water koud
  • 200 gram uien in blokjes gesneden
  • 100 gram vers geraspte kaas belegen

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten behalve de ui en geraspte kaas en kneed dit vervolgens 10 minuten met de hand of 5 minuten in de machine tot een soepel deeg.
  • Voeg drie kwart van de uien toe en kneed deze door het deeg.
  • (recept met gist) Laat het deeg 1,5 uur rijzen in een afgedekte kom.
    (recept zonder gist) Laat het deeg 15 tot 18 uur rijzen bij kamertemperatuur in een afgedekte kom
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en maak er een bal van. Zie instructievideo.  
  • Leg de deegbal met de gevouwen kant naar onder in de een kom met bakpapier, dek af en laat nogmaals rijzen.
    (recept met gist) nogmaals 1,5 uur rijzen
    (recept zonder gist) nogmaals 2 tot 4 uur rijzen
  • Verwarm 15 minuten voor het eind van de rijstijd de oven, met daarin de Dutch-oven, voor op 220 °C.
  • Verdeel nu de overgebleven uien over het deeg (de kaas komt later). Til het deeg voorzichtig aan het bakpapier uit de kom, en leg samen met het bakpapier in de voorverwarmde Dutch-oven of braadpan.
  • Draai de oven terug naar 200°C  en bak het brood eerst 15 met deksel.
  • Haal na een kwartier voorzichtig de pan uit de oven, til de deksel eraf en bestrooi het brood met de kaas. Zet nu de pan terug in de oven en bak het brood nog 20-30 minuten tot dat de kaas licht bruin begint te kleuren.
  • Haal de pan uit de oven. Til voorzichtig het brood uit de pan en laat deze afkoelen op een rek. 

Notities

Dit brood is op zijn lekkerst een kwartier nadat hij uit de oven komt en nog warm is. Eet smakelijk!
Trefwoord Borrelbrood, kaas-ui, kaas-ui brood, kruidigbrood, oude kaas

3 replies on “Heerlijk Kaas-ui brood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Broodgodin