Rozenblad, Chocolade desembrood

Zelf zuurdesembrood bakken

Ik wil graag doorbakken na mijn pakket

Rozenblad Flatbread

Broodgodin
Dit heerlijke platte desembrood is de perfecte start voor jouw zuurdesemavontuur.
Bereidingstijd 14 uur
Porties 3 personen

Equipment

  • 1 velletje bakpapier
  • olie
  • kom of schaal

Ingrediënten
  

  • 1 zakje 'Mix voor één Rozenblaadjes desembrood'
  • 150 ml water (koud)
  • 50 gram zuurdesem

Instructies
 

  • Meng in een kom alle ingrediënten en kneed het geheel 5 minuten tot een deeg.
  • Bestrijk de binnenkant van een kom met een beetje olie en leg daarin het deeg.
  • Dek de kom goed af met een deksel of plastic folie. Laat het deeg nu 9 tot 12 uur rijzen bij een kamertemperatuur van 19 á 21 ˚C.
  • Strooi na de rijstijd bloem op het aanrecht zodat je het deeg er op kunt leggen. Houd de kom schuin en maak het deeg voorzichtig los van de bak. Wees zo lief mogelijk voor je deeg, voor het meest luchtige eindresultaat.
  • Pak de randen één voor één vast, rek ze een beetje en duw ze voorzichtig vast in het midden. Doe dit totdat je een deegbal hebt.
  • Leg het deeg, met de gevouwen kant boven, op een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een theedoek over het deeg en laat het geheel 1,5 uur staan bij kamertemperatuur van 19 á 21 ˚C.
  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Haal de theedoek van het deeg en zet de bakplaat met daarop het deeg in de oven. Bak het brood 15 á 25 minuten. Het brood is goed zodra deze goudbruin van kleur is. Laat het brood zonder papier een kwartiertje afkoelen op een rek.
  • You did it! Je eigen desembrood is een feit. Eet smakelijk!
Willem Broodgodin

Chocolade desem flatbread

Broodgodin
Dit heerlijke platte desembrood is de perfecte start voor jouw zuurdesemavontuur
Bereidingstijd 14 uur
Porties 3 personen

Equipment

  • 1 velletje bakpapier
  • olie
  • kom of schaal

Ingrediënten
  

  • 1 zakje 'Mix voor één Chocolade desembrood'
  • 150 ml Water (koud)
  • 50 gram zuurdesem

Instructies
 

  • Meng in een kom alle ingrediënten en kneed het geheel 5 minuten tot een deeg.
  • Bestrijk de binnenkant van een kom met een beetje olie en leg daarin het deeg.
  • Dek de kom goed af met een deksel of plastic folie. Laat het deeg nu 9 tot 12 uur rijzen bij een kamertemperatuur van 19 á 21 ˚C.
  • Strooi na de rijstijd bloem op het aanrecht zodat je het deeg er op kunt leggen. Houd de kom schuin en maak het deeg voorzichtig los van de bak. Wees zo lief mogelijk voor je deeg, voor het meest luchtige eindresultaat.
  • Pak de randen één voor één vast, rek ze een beetje en duw ze voorzichtig vast in het midden. Doe dit totdat je een deegbal hebt.
  • Leg het deeg, met de gevouwen kant boven, op een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een theedoek over het deeg en laat het geheel 1,5 uur staan bij kamertemperatuur van 19 á 21 ˚C.
  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Haal de theedoek van het deeg en zet de bakplaat met daarop het deeg in de oven. Bak het brood 15 á 25 minuten. Het brood is goed zodra deze goudbruin van kleur is. Laat het brood zonder papier een kwartiertje afkoelen op een rek.
  • You did it! Je eigen desembrood is een feit. Eet smakelijk!