MEET THE CREW, OVER BROODGODIN

Broodgodin team

Niemand zo uniek als jij zelf. Iedereen heeft zijn eigen-aardigheden, beperkingen, dromen en grenzen. Niet iedereen bereikt even gemakkelijk het doel en soms overkomt het leven je. Broodgodin werkt samen met een fantastisch team van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een bont gezelschap van unieke mensen met allemaal hun eigen verhaal, hun eigen leven.

Acceptatie, geduld, empathie, struggles en soms ook gewoon gedoe. Want als je lijf niet meewerkt, is het ‘normale’ leven soms helemaal niet zo ‘normaal’ als voor jan en alleman. Dingen die vanzelfsprekend lijken voor de een zijn dat voor een ander helemaal niet.

Een afstand tot de arbeidsmarkt, we weten meestal wel dat er mensen zijn die deze afstand hebben. Dat het fenomeen bestaat. Toch? Maar weten we ook écht wat het betekent? Kennis is wijsheid en onwetendheid leidt tot vooroordeel. Broodgodin wil jullie graag kennis laten maken met het team. De gezichten bij de namen. Hardwerkende, waardevolle werknemers die binnen hun beperkingen hun steentje bijdragen aan de maatschappij en ervoor zorgen dat jouw bestelling keurig netjes bij je thuis wordt afgeleverd.

Het team staat onder leiding van Daniel zelf en van Monique. We trappen af met ‘chef broodgodin’

Monique Broodgodin

 

 

Monique Dekker

Monique begeleidt drie dagen per week al onze toppers en houdt zicht op het werk dat gedaan moet worden om alles soepeltjes te laten verlopen. Grapje hier, lolletje daar, serieus als het nodig is, gewoon zoals het hoort.

Ondanks het ongemak van het op de foto gaan staat Monique gewoon op de foto zoals wij haar kennen: vrolijk, open, extravert, benaderbaar, lachend en gezellig. Niets mis mee hoor Monique! Enne…..lekker blijven bijbeunen bij je andere werk hoor! Bijbeunen? Jazeker, Monique werkt ook bij een Bed & Breakfast in Noord-Holland. Afwisseling en variatie in je werk is altijd een goed idee.

Sebastiaan Broodgodin

 

Sebastian

Deze jongen verstaat de kunst van praten. Je hebt mensen die kunnen praten en je hebt mensen van de buitencategorie. Sebastian behoort tot de laatste. Hij is een soort wandelende encyclopedie en praat je met veel plezier bij over álles wat je maar kunt bedenken. Geen probleem. Blij met zijn werk – hier en daar wat orders uitdelen is natuurlijk altijd leuk – stickert ie er lustig op los, helpt met inpakken van de pakketten, sjouwt met zakken meel van en naar het magazijn en vertelt aan een ieder die belangstelling heeft over achtbanen in heel Europa. Wil je weten waar je in het buitenland zou moeten zijn voor een freaky rollercoaster? Ask Sebastian En als hij er voor je afreist nog een leuk muziekje bij moet maken: no problem. Sebastian kan dat gewoon. Hoe leuk is dat!

 

 

Karin

Deze lieverd is Karin. Karin ging van verpleegkundige naar client. En dat is niet niks. Als je lijf niet meer wil, en je hoofd denkt daar anders over, botsen twee werelden. En zo staat ze ineens aan de andere kant van de streep. Acceptatie, doorzettingsvermogen, positief blijven en vooral niet lullen maar poetsen. Harde werker die Karin, met het hart op de goede plaats en een vriendelijk woord voor al haar collega’s.  Mocht je nou het idee hebben dat Karin thuis verder de tijd uitzit? Wrong! Gezin om voor te zorgen, hobby’s en familie houden haar altijd in de weer. Voor een zelfgebakken broodje draait ze haar hand niet om (hoe kan dat ook anders met de perfect samengestelde broodbak-pakketten van Broodgodin) maar nog leuker is dat Karin heel mooi kan schilderen. Met de fijne motoriek is niets mis en dat is te zien ook. Er zijn al heel wat kunstwerkjes afgeleverd. Lekker klusje om je hoofd leeg te maken na een dag werken. Respect voor jouw instelling Karin!

Karin Broodgodin
Samantha Broodgodin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samantha

Rijgsteek, steelsteek, franse knoop, lazy daisy, platsteek. Alleen ingewijden weten wat dit betekent. Jawel, een borduurprofessional. Maak kennis met onze eigen dappere Samantha. Samantha komt met veel plezier naar haar werk voor Broodgodin. Ze vindt dat ze fijne collega’s heeft en helpt graag mee met wat op dat moment nodig is. Zie je gestickerde pakjes gist en/of zout, dan weet je, Samantha is hier aan het werk geweest.

Dat ze haar werk graag doet is natuurlijk helemaal top, maar het

blijft werk. En dus laten we het werk nu even voor wat het is. De steken die hierboven staan maken namelijk deel uit van de hobby van Samantha. Serieus, geen patroon dat ze niet kan maken en de mooiste borduurwerkjes zie je tevoorschijn komen. Liever niet al te kleine patronen trouwens, want anders is ze na twee weken klaar. Nog iets leuks over Samantha? Of eigenlijk over Felix haar kat? Felix drinkt NIET uit de keukenkraan en ook niet uit een bakje. Nee, Felix drinkt uitsluitend uit de wastafelkraan. Klinkt als een doodnormale kat 😉

 

Willem

 

Topper die Willem. Schort voor, petje op, opdracht binnen? Aan het werk. Willem komt om te werken, niet om de kantjes ervan af te lopen. Willem loopt sowieso de kantjes er niet vanaf want naast dat hij drie dagen hard werkt bij Broodgodin wandelt hij heel wat af. Veel georganiseerde wandeltochten kunnen Willem aan de start verwachten en fluitend loopt ie ze uit. Niet te veel stoppen tussendoor, vertelt ie, dat houdt alleen maar op, kwestie van gewoon doormarcheren. Net zoals zijn werk. Stipt, correct, vriendelijk, open en goed gemutst. Dat is Willem. Laten we allemaal zijn zoals Willem.

Trouwens, na hard werken heb je een welverdiende vakantie verdiend. Vakanties besteedt Willem het liefst in Turkije. Wij vermoeden dat ie naast zijn werk bij Broodgodin als prive reisleider aan de slag zou kunnen want hij heeft zo ongeveer het hele land al gezien. Hij reist er alleen heen en kiest voor all inclusive hotels. Tip van Willem? Excursies boek je nooit bij een reisorganisatie maar ter plaatse. Anders betaal je veel te veel. We nemen de tip mee, Willem!

Willem Broodgodin
Henk Broodgodin

 

 

 

 

 

Henk

Met Henk kun je grappen maken. Zijn lach is aanstekelijk en net als zijn collega Willem komt Henk gewoon om te werken. Aanpakken maar. Hij is (meestal) van de afdeling wegen. Alles wordt met veel plezier tot op de gram nauwkeurig gewogen. Hij vindt het leuk bij ons en staat zijn mannetje. Of zit eigenlijk, want Henk heeft een eigen stoel en daar komt niemand aan. Logisch ook. Aan zijn stoel hangt namelijk een grote kaart met ‘deze stoel is van Henk’. Knappe jongen of dame die met die stoel aan de haal gaat. Nederlandstalige muziek is niet helemaal Henk zijn ding. Elke andere taal daarentegen kan rekenen op bijval van deze zanger. Na een dag noeste arbeid ontspant Henk thuis door lekker mee te blèren zoals ie zelf zegt. En vervolgens na een thuismaaltijd om half acht naar bed. Daarom moest ie tot zijn grote spijt het koor waar hij vroeger zong, vaarwel 

zeggen. Lichamelijke beperkingen die je eerst niet had maar die je overkomen, brengen soms beslissingen mee die pittig zijn.. Maar je ziet: Henk laat zich niet zomaar kisten. Hij kan lachen als geen ander! Daar houden wij van bij Broodgodin.

 

 

Wouter

Last but zeker not least, meet onze Wouter. Wouter kan echt van alles en menig vader en/of moeder zou enorm blij zijn met de inzet van deze kerel thuis.

Geen tijd om de was op te vouwen? Of misschien koken? Wouter doet het voor je. Wat een baas he? Maar kleine kanttekening. Tijdens vakanties doet ie niets. Behalve genieten. Graag in een hotel zodat ie zeker weet dat ie écht vakantie heeft. Gelijk heb je hoor, Wouter.  

Naast het helpen van zijn ouders waar hij kan, knutselt Wouter graag en maakt ie van kralen de mooiste armbandjes en kettinkjes. Zijn droom is om die op termijn te gaan verkopen. Diamond painting doet ie er trouwens voor de afwisseling erbij.  Veelzijdig typje toch?

Bij Broodgodin heeft Wouter het erg naar zijn zin. Hij vindt de omgang met zijn collega’s leuk, maakt hier en daar een babbeltje en een grapje en helpt mee met het stickeren/etiketeren van de afgewogen pakken meel.

Wouter Broodgodin