Ben je ook zo’n chocolade fan? Als het aan mij ligt gaat er door elk brood dat ik bak wel chocolade. Maar dat zou het bakken wel een beetje saai maken. En jouw smaakpapillen hebben er na een tijdje denk ik ook wel genoeg van. Maar dit recept kan ik je echt niet onthouden. Met liefde en passie heb ik een hemels chocolade desembrood in pan recept voor jou (en stiekem ook voor mezelf) ontwikkeld.
De lekkerste ingrediënten
Chocolade is dus sowieso een van mijn favorieten. Maar desembrood (vooral zelf gebakken) op basis van je eigen zuurdesemstarter en Gaia T65 bloem is ook echt een van mijn favorieten. In dit recept kon ik mezelf dus heeeeeeerlijk laten gaan. Voor het maken van dit recept koos ik voor de lekkerste ingrediënten zodat het hemels chocolade desembrood in pan niet anders dan super lekker kan worden. Je zou het niet verwachten maar in dit recept zit een beetje cacaopoeder en natuurlijk de hemelse pure chocolade druppels verwerkt. De cacaopoeder zorgt ervoor dat het brood helemaal bruin wordt en lekker naar chocolade smaakt. De pure chocoladedruppels zorgen er voor dat er door heel het brood stukjes chocolade zitten verwerkt. Echt hemels!
Wat een plaatje
Vind je het ook leuk om een brood in te snijden? Ik wel in ieder geval 😉 Met dit recept dagen we je uit om zo creatief mogelijk te zijn! Wat voor leuk patroon snijd jij in dit brood? Zelf sneed ik 3 halve manen aan de ene helft van het brood en een paar korte sneeën aan de andere kant. Maar jij kant vast ook iets heel creatiefs bedenken! We zijn erg benieuwd naar jouw creatie. Deel je die met ons?
Je eigen mesjes ontvangen : Voeg als notitie bij het afrekenen de zin: ‘stuur mij een mesje mee.’ en wij voegen er een toe aan jouw bestelling!

Hemels chocolade desembrood in pan
BroodgodinIngrediënten
- 400 gram Gaia T65 bloem
- 7 gram Zout
- 55 gram Zuurdesem
- 260 gram Water koud
- 16 gram Cacaopoeder
- 100 gram Pure chocolade druppels
Instructies
- Meng in een kom het bloem, de cacaopoeder en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schep hierin het zuurdesem.
- Voeg het water toe en kneed het deeg 5 minuten met de hand of met de keukenmachine op de middelste stand.
- Laat het deeg 5 minuten rusten.
- Bestuif het aanrecht met een beetje bloem. Leg het deeg hier op een rek het deeg uit tot een grote plak.
- Verdeel de helft van de pure chocoladedruppels over het deeg en vouw het deeg dicht in drieën. Draai het deeg een kwart slag, druk het deeg nu weer een beetje plat en verdeel de overige pure chocoladedruppels weer over het deeg. Vouw het deeg nogmaals dicht in drieën en draai het deeg weer een kwart slag. Vouw voor de laatste keer het deeg in drieën en bol het deeg een klein beetje op.
- Bestrijk de binnenkant van een kom met een beetje olie en leg daarin het deeg.
- Dek de kom goed af met een deksel of plastic folie. Laat het deeg 15 tot 18 uur rijzen. Dit is afhankelijk van de kamertemperatuur. Is die warmer dan 20 graden dan laat je het deeg korter rijzen, bij een lagere temperatuur langer.
- Strooi na de rijstijd een beetje bloem op het aanrecht zodat je het deeg er op kunt leggen. Houd de kom schuin en maak het deeg voorzichtig los. Wees hierbij zo lief mogelijk voor je deeg, voor het meest luchtige eindresultaat.
- Pak de randen één voor één vast, rek ze een beetje en duw de randen voorzichtig vast in het midden. Doe dit totdat je een deegbal hebt. Zie het filmpje.
- Leg het deeg, met de gevouwen kant boven, in een kom met bakpapier. Strooi er een halve eetlepel bloem over en dek de kom weer af met deksel of plastic folie. Laat het deeg nu 3 tot 4 uur rijzen bij kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor samen met de Dutch oven of braadpan er in op 220˚C (boven- en onderwarmte).
- Til het bakpapier met daarin het deeg voorzichtig uit de kom en leg het voorzichtig op het aanrecht. Bestrooi het deeg met een dun laagje bloem. Snijd nu met een goed scherp mes een mooi patroon in de bovenkant van ongeveer een halve centimeter diep.
- Til het deeg met bakpapier weer voorzichtig van het aanrecht en leg het in de voorverwarmde Dutch oven of braadpan. Laat het 20 minuten in de oven bakken met de deksel op de pan.
- Haal na een 20 minuten de deksel van de pan en bak het brood nog 10 á 15 minuten door totdat het een goudbruine korst heeft. (Notitie: niet te lang anders verbrand de chocolade).Haal de pan uit de oven. Laat het brood zonder papier en pan een kwartiertje afkoelen op een rek.