Zuurdesem starter mee op reis

Zuurdesem starter mee op reis

Bakken op zee!

Hoe vet is dat, op wereld reis met de zeilboot, en onderweg je eigen zuurdesembrood bakken. Een echte zuurdesem starter mee op reis. Broodgodin kreeg laatst een mail van een stel dat dit avontuur wel ziet zitten. Hier onder vind je de punten waar zij als reizigers, maar ook jij als bakkende vakantieganger op kunt letten. Zeil je mee?

Geen koelkast op jouw reis?

Het onderhouden van een starter kan best veel werk zijn, zeker als je niet beschikt over een koelkast, zoals op een zeilboot? Dan zitten er twee dingen op; je kunt er voor kiezen de desem iedere dag te voeden. Maar als je niet iedere dag brood eet en bakt is dat veel werk. Ook kun je er ook voor kiezen een gedroogde desem te gebruiken zoals onze Demeter zuurdesemstarter.

Een oplossing voor lange reizen.

Op speciaal verzoek heeft het zeilend stel van ons een grote hoeveelheid gedroogde desemstarter ontvangen om iedere keer dat zij willen bakken een nieuw beetje desem op te kunnen starten. Ideaal, want een gedroogde desem is jaren houdbaar.

Zuurdesem starter opstarten op reis .

Wanneer je (langere tijd) op reis bent met een zuurdesem starter zijn er een aantal zaken anders dan thuis, belangrijk dus om daar goed op in te spelen. De grootste uitdaging zit hem in het onderhouden er van, dan heb jij als bakker de onderstaande twee mogelijkheden. Succes!

1 Wisselende temperaturen

Met de boot kom je overal. Heel tof! Zoals overal het uitzicht verandert zal ook op alle plekken de temperatuur weer net even anders zijn. Die wisselende temperatuur heeft invloed op het rijsproces en het opstarten van je zuurdesemcultuur. Hoe lager de temperatuur hoe langzamer het rijsproces. Wil je hier meer over weten lees dan ons artikel over zuurdesem en temperatuur.

2 Extra voeden van de gedroogde starter.

Als je bij ons een Demeter zuurdesemstarter besteld is deze maximaal 4 weken oud voordat je hem ontvangt en zal binnen twee dagen lekker actief zijn. Een gedroogde desem is, als je hem luchtdicht bewaart, jaren houdbaar. Toch gaat hij met de tijd altijd een klein beetje achteruit. Zo ook wanneer je voor langere tijd onder weg bent. Bij een oudere desem is het soms nodig de desem één keer extra te voeden voordat hij lekker actief is. Hoe je dat doet lees je in ons artikel over zuurdesem onderhouden.

!Belangrijk is dat de desem lekker heeft gebubbeld voordat je er brood mee bakt!

Bon Voyage!

Met bovenstaande tips gaat het helemaal goed komen met je reis, geniet er van. En onthoud, reizen maakt niet perse gelukkiger, maar wel heel wijs. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Broodgodin